Menu

Det vrimler med våben blandt danske højreekstremister

Den yderste højrefløj i Danmark har oprustet.

Både den norske og svenske sikkerhedstjeneste har opjusteret sin trusselsvurdering, når det gælder risikoen for alvorligt vold og politisk motiveret hærværk fra indvandrings og islamfjendske milljøer.

Den danske Efterretningstjeneste, Politiets Efterretningstjeneste PET, har ikke offentliggjort en ny vurdering- den sidste nye er fra 2014, men har været ude og advarer om at flygtningestrømmen til Europa, har givet øget aktivitet på den yderste højrefløj i Danmark.

Ifølge PET findes personer og grupper på den yderste højrefløj i Danmark, der har viljen og evner til at fremstille sprængstof og anvende våben.

Netavisen P77 der følger det højreekstreme miljø i Danmark, afslørede i slutninge af sidste år at der via Facebook er blevet oprettet flere private højreekstreme kammaratskabsgrupper, rundt omkring i Danmark, blandt andet Danerværn.

Læs mere om Danerværn.

http://p77.dk/nyheder/940/940

Her i starten af 2016 er det så en dansk pendant til den finske flygtningefjendske gruppe Soldiers Of Odin, der er blevet oprettet flere steder rundt omkring i Danmark. Grupperne fungerer som nationale selvtægtsgrupper og består af personer der først og fremmest er kendt fra aktiviteter på den antimuslimske højrefløj. En del af personerne der er aktive i Soldiers Of Odin Danmark, eller i Danerværn er nynazister eller har en voldlig /kriminel fortid.

Foto tekst: Borholms Soldiers Of Odin Denmark. Februar 2016/Facebook public.

Selv om disse højreekstreme grupper til medierne oplyser via deres talspersoner at de ikke er racistiske eller voldlige, kan man ved at følge gruppens nøglepersoner, se at mange af gruppens medlemmer kommer fra andre højreekstremistiske grupper. F.eks er der flere personer både i Danerværn og i Soldiers Of Odin Denmark, der er aktive i det racistiske parti Frit Danmark, eller aktive i nynazistiske grupper som Danmarks Nationale Front.

En af dem hedder Mads Kaas. Kaas har været fremme i medierne som aktiv for Danerværn. Kaas er foruden at være aktiv i Danerværn også aktiv i racistiske parti Frit Danmark, hvis stifter Michael Ellegaard er dømt for vold flere gange. Her ses Mads Kaas i selskab med Michael Ellegaard fra Frit Danmark. Ifølge en mail sendt til P77 så anser Mads Kaas ikke sig selv for at være racist - på trods af at han er aktiv i et parti dbefinder sig ude på den yderste højrefløj og hvis formand ofte udtaler sig racistisk på Facebook og til pressen.

Mads Kaas har flere gange vist sit våben - frem på Facebook og opildner ofte i lukkede Danerværn grupper og på sin Facebook profil til at man griber til selvtægt og våben.

Mads Kaas fra Danerværn og Frit Danmark i fuld udstyr på Facebook.

Tekst foto: Gaio Daner en kvinde der offentligt er stået frem som talskvinde og medlem af Danerværn skriver "Hvordan vil du jagte mullaher gennem skoven med et tungt gevær??? Just kidding, go jagt- fedtmed dæmperen!" Mads Kass svare "Kan gemme mig nytårsaften på et tag i Voldsmose nytårsaften...sniper hyper" Gaio Daner "Udemærket hobby"

 

Tekst foto:Mads Kaas fra Danerværn i tøj fra det højrenationalistiske militante parti Frit Danmark. Frit Danmark hvis stifter hedder Michael Ellegaard opfordrer offentligt danskere til at bevæbne sig med kraftige skydevåben. Ellegaard er dømt for vold flere gange. Mads Kaas er aktiv i Frit Danmark og har flere gange optrådt offentligt sammen med Michael Ellegaard til debatarrangementer.

Det er ikke kun højrenationale grupper som Danerværn der viser sig frem på nettet med våben. Nazisterne fra Danmarks Nationale Front ses også lufte våbnet. 

Nazisten Michael Larsen fra Danmarks Nationale Front i sin dagligstue. Michael Larsen har flere gange været på gaden sammen med den københavnske antimuslimske gadegruppe For Frihed/Pegida Danmark. (Foto: Facebook public )

 

Nynazist aktiv i Danmarks Nationale Front.

 

 

P

Foto tekst: Nazist og medlem af Danskernes Parti (Kalder sig for Valdemar Vikingstad ) viser sig frem på Facebook med økse foran en banner hvor der står White Pride. Poster og liker masser af nazistisk propaganda og musik på sin Facebookprofil. Er også set på gaden sammen med Pegida Danmark i København

 

Foto: Jonny Jensen dømt for vold og nazist i dialog med Vikingstad på Vikingstads Facebook profil.

Link til Valdemar Vikingstads Facebook profil.

 

Foto tekst: Hjemme hos nazist i Danmark.

 

Foruden anskaffelse af et privat våben,  ses der også en tendens til at racister opfordrer hinanden til at melde sig ind i hjemmeværnet og via den vej få adgang til våben og skydetrænning.

 Enkelte af de voldlige profiler er falske og oprettet for at opildne til vold.

En af de falske profiler hedder Brian Stenholt/Brian Nielsen. Den er oprettet af en hjemmeværnsmand der hedder Mike. Mike har plastret sin falske profil til med fotos af våben han har fundet på nettet. Kommentarne der knytter sig til hans fotos taler for sig selv.

 

 Tekst foto: Falsk profil lavet af dansk hjemmeværnsmand der er aktiv i antimuslimske grupper forsøger at opildner til had via Facebook.

 

Tekst foto: Hjemmeværnsmanden Mike Julin afsløret som Brian Stenholt/Jensen. Mike har foruden sin Brian profil også et par andre falske profiler. Blandt andet har han oprettet en falsk profil hvor han udgiver sig for at være kone til Brian Stenholt og en falsk profil hvor han giver den gas som bror til Brian Stenholt. Samtlige fotos har han hentet fra amerikanske Veteransider. Kigger man efter på de fotos Brian profilen har lagt ud, vil man se at "Mikes" hund bære seler fra en amerikansk organisation der låner hunde ud til traumatiserede amerikanske krigsvetraner.

Her er et par andre eksempler på danske højreekstremister og racister der åbent viser sig frem med våben på Facebook. Alle fotos ligger offentligt fremme på Facebook og personerne er fundet via søgninger i grupper som Danerværn og i forskelige danske antimuslimske og indvandringsfjendske grupper. 

Foto tekst: Højreekstrem klistermærke "Good night Left side" (Hentydning til vold mod venstrefløjen) benyttes af højreekstreme grupper. I Danmark af gruppen White Pride og Danmarks Nationale Front. 

 

Foto tekst: Endnu en en højreekstremist der under falsk navn forsøger at radikaliser danske højreorienterede til vold.

Opdateret: 03-03-016 klokken 16.01

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?